کد خبر: 1236038
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
انتخابات ریاست جمهوری در این دوره از قضا با سه روز فاصله با عید غدیر برگزار می‌شود و حال و هوای این روز‌های کشور که فعالیت‌های انتخاباتی داغ است با جشن‌های غدیر مصادف است. این مصادف بودن می‌تواند بهانه خوبی برای پیوند زدن مرام و مکتب علوی با مباحث انتخاباتی و تفکر در شیوه‌های حکمرانی باشد. 
جواد محرمی

فردا بزرگ‌ترین عید تاریخ است. عظیم‌ترین عید بشریت، بزرگ‌ترین واقعه تاریخ، روزی که مهم‌ترین خبر عالم به جهان مخابره شد. همان نبأ عظیم که خداوند متعال هستی را مبتنی بر آن خلق کرد و فرشتگان را برایش وصف کرد و فرمان سجده به ایشان داد. ایرانیان برای چنین روزی عید می‌گیرند و جشن برپا می‌کنند. 
انتخابات ریاست جمهوری در این دوره از قضا با سه روز فاصله با عید غدیر برگزار می‌شود و حال و هوای این روز‌های کشور که فعالیت‌های انتخاباتی داغ است با جشن‌های غدیر مصادف است. این مصادف بودن می‌تواند بهانه خوبی برای پیوند زدن مرام و مکتب علوی با مباحث انتخاباتی و تفکر در شیوه‌های حکمرانی باشد. 
غدیر را باید مهم‌ترین روز تاریخ دانست. برای همین غدیر از دو بعد سیاسی و فرهنگی حادثه‌ای عظیم در تاریخ بشریت محسوب می‌شود. از این حیث مصادف شدن روز غدیر با انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران فرصت مغتنمی است برای نزدیک کردن این دو مفهوم به یکدیگر. انتخابات تبلور دموکراسی و مردم‌سالاری است و غدیر نیز واقعه‌ای است که در آن مردم و بیعت ایشان با امام معنا و مفهومی عمیق پیدا می‌کند. 
انقلاب اسلامی اساساً از ابتدای شکل‌گیری به رهبری یک فقیه آگاه و مبارز مبتنی بر هدایت قلوب مردم شکل گرفت و پیش آمد و همواره تا امروز این مردم بوده‌اند که انقلاب را با زعامت امامین انقلاب بیمه کرده‌اند و اگر حمایت و پشتیبانی مردم در این چهل‌وچند سال نبود این حیات طیبه امکان رشد و پیشرفت را تا بدین‌جای کار پیدا نمی‌کرد. آن چیزی که رمز پیش‌روی انقلاب اسلامی است همین پیوند قلبی مردم با امام جامعه است که با وجود همه دشمنی‌ها و خباثت‌ها نتوانسته مانعی برای ادامه پویایی و حرکت عظیم آن ایجاد کند. بر این اساس نقاط اشتراک غدیر با انقلاب اسلامی در هم تنیده و غیرقابل تفکیک است و این اشتراکات در باور‌های مردم ایران نیز ریشه دوانده است. مردمی که خود می‌دانند در پیشرانی این پدیده زنده و اثرگذار چه نقش عظیمی دارند. اساساً مردم‌سالاری دینی در ایران مبتنی بر اصل ولایت‌پذیری قابلیت فهم و تعریف دارد. رابطه امت و امامت حقیقتی است که روح حاکم بر جامعه را هدایت می‌کند و تفاوت مردم‌سالاری در ایران با سایر نظامات مدعی دموکراسی در سرتاسر جهان هم همین است. اینکه رهبری معظم انقلاب همواره و بیش از همه در این دوره روی اخلاق و منش اسلامی تأکید دارند نیز بر همین مبنا قابل بررسی است. اساساً مردم ایران نشان داده‌اند که اخلاق مسئولان در انتخاب آن‌ها تأثیرگذار است. ممکن است در برهه‌ای یا دوره‌ای برخی سیاستمداران توانسته باشند با نقاب اخلاق‌مداری، توده‌ها را به سمت خود بکشند، اما همین رجال سیاسی در زمان نشستن بر کرسی قدرت بی‌اختیار نقاب از چهره انداخته و مردم را از خود رانده‌اند، به گونه‌ای که برای مثال در پایان دوره ریاست جمهوری دولت دوازدهم محبوبیت رئیس‌جمهور وقت به کمتر از ۷ درصد رسیده بود. با این حال این مردم هستند که با انتخاب خود صحنه سیاسی را شکل می‌دهند و بر حق تعیین سرنوشت خود مهر تأیید می‌زنند. فردا عید غدیر است و سه روز پس از آن همین مردم که قرار است روز غدیر را جشن بگیرند و به میهمانی ده کیلومتری در تهران و جشن‌های دیگر در سراسر کشور بروند، خود را مهیای حضور در صحنه‌ای سیاسی نیز می‌کنند تا انقلاب اسلامی و عظمت ایران را برای دوره‌ای دیگر بیمه کنند. از این منظر غدیر رابطه‌ای تنگاتنگ با انتخابات برقرار می‌کند و ملت ما نشان داده‌اند که پیام غدیر در باورهای‌شان ریشه‌ای عمیق دارد. مردمی که صحنه را خالی نمی‌کنند و همواره به یاری امام‌شان می‌شتابند. خوب است که ایرانیان بزرگ‌ترین عید عالم را جشن می‌گیرند و سپس به معرکه انتخابی سیاسی می‌روند. اینجاست که باید گفت عاشقان  عیدتان مبارک.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار